Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
TEL.: 1-813-503-0301, 813-465 -8796 /WhatsApp, Viber/
Budapesti szinten, de annál jobb kilátásokkal a floridai lakás befektetések!
2020.03.11.

A koronavírus miatt eltűnhetnek Budapestről a jól fizető kínai turisták, és a külföldi lakásvásárlók száma is alaposan megcsappanhat. A forint pedig tovább gyengülhet, miközben Floridában már debreceni áron is lehet vásárolni jól kiadható ingatlanokat, amelyek nyereségét a dollár erősödés is növeli.

A világszerte gyorsan terjedő koronavírus volt az utolsó csepp a pohárban, ami sosem látott mélységbe sodorta a forint árfolyamát. A befektetők világszerte csökkentették érdekeltségeiket a számukra rizikósabbnak tartott fejlődő országokban (ilyen Magyarország is), amint a külkereskedelem, a turizmus, a vállalati ellátási láncok megsínylik a világon végigsöprő pánikot. Mióta világ a világ, még sosem kellett egy dollárért 310 forintot, egy euróért 340 forintot fizetni.

Nehezebb lesz kiadni a lakásokat

A járvány terjedését övező pánikhangulat érezteti hatását Magyarországon is. A Budapest bevételeinek jelentős hányadát adó turizmus visszaesése már most érezhető: kevesebb a külföldi vendég a szállodákban, fizetővendég szobákban, éttermekben. Ennek hatása pedig gyorsan jelentkezik a magyar ingatlanpiacon is. Gondoljunk csak bele, milyen nehéz lesz kiadni a budapesti, balatoni lakásokat, házakat a sokat költő kínai, olasz turisták nélkül? De a befektetési célú lakásvásárlók közül is egyre több volt a külföldi, olasz, kínai, vagy izraeli akik most hiányozni fognak a vásárlók közül.

A dollár árfolyama, forintban

Image

Forintban dupla rizikó

Aki tehát ma befektetési céllal szeretne vásárolni ingatlant, Magyarországon most dupla kockázattal kénytelen szembenézni. Az amúgy is túlzottnak tartott négyzetméter árak csökkenése mellett ugyanis a forint is tovább gyengülhet. A magyar kormány ugyanis a Magyarországon működő multicégeket támogatja azzal, hogy a nagy német autógyáraknak és más, külföldi tulajdonú óriás cégeknek - euróban számolva - olcsó legyen a magyarországi termelés.( Az MNB pedig jól keres a 27,4 milliárd eurónyi deviza tartalékának felértékelődésén). Aki minden pénzét forintban tartja, annak a vásárlóereje csökken. Az elmúlt 2 évben csak azon 20 százalékot lehetett nyerni, ha valaki dollárban tartja a vagyonát. Ez sokkal több, mint amit a hazai lakáskiadás, vagy a “szuper állampapír” hozott.

Amerikában segít a demográfia

Hát még, ha ehhez hozzá számoljuk a dollár befektetésen elérhető hozamot. Az amerikai Forbes magazin összeállítása alapján a 2020-as év legjobb befektetési célpontjának számító floridai Orlandóban például egy apartman vételárára vetítve - dollárban - 5-7% hozam érhető el. A konferencia- és családi turizmus fellegvárának számító városban évente 45.000 új munkahely létesül, részben ennek is köszönhetően a lakosság két és félszer gyorsabban nő az amerikai átlagnál. A lakások ára ugyanakkor nem rugaszkodik el a földtől: míg például Budapesten az elmúlt években több, mint duplájára emelkedtek a négyzetméter árak, ma már Orlandoban sem drágább vásárolni.

Debreceni árak Floridában

Az 1600 dolláros, átszámolva jellemzően 500.000 forintos négyzetméterár egyébként nemcsak magyar viszonylatban (Budapesten az átlag 700.000 forint/nm, Debrecenben 450.000 Ft/nm), de nemzetközi összehasonlításban is alacsonynak számít: New Yorkban, Párizsban tízszer, Berlinben ötször ennyiért lehet csak vásárolni. Egy jó környéken lévő, felújított, 3 hálószobás lakást 200.000 dollárért, egy új építésűt 250-300.000 dollárért meg lehet vásárolni. Ám míg Floridában - a már említett demográfiai, munkaerő piaci trendeknek köszönhetően - a lakásárak további emelkedése valószínű, Magyarországon megérkezett az ingatlanpiaci fordulat. A Központi Statisztikai Hivatal már a tavalyi 3. negyedévtől árcsökkenést mér.

Miami, Ft. Lauderdale, West Palm Beach

Miami világszerte ismert: óceán, pazar felhőkarcolók, sztárok, szórakozóhelyek, nyüzsgő élet.
Image

Orlando - Disney és a gyönyörűségek városa

Micky Mouse, Pluto, víziparkok, szórakozás, NASA űrközpont, autóverseny stb. Orlando és környékén.
Image

Az Egyesült Államok első települése - St. Augustine

Megfiatalodhat az Egyesült Államok első települése, St. Augustine Örök Ifjúság Forrásában.
Image

The Keys varázslatos szigetei

Amerika legdélibb részén csodás szigetek, türkizben pompázó Atlanti Oceán és Mexikoi öböl.
Image

Tampa, Clearwater, St. Petersburg

Tampa Bay - kiváló elhelyezkedés és közlekedés, élénk kereskedelem, tanulás, kultúra, szórakozás.
Image

Tampától délre a Mexikói-öböl mentén

Nagyvárosok, tengerpart, golfozás, kulturális és sportprogramok, szórakozás széles választéka.
Image

Golfozás, teniszezés, mesés természet egész évben

Floridában rendkívül népszerű, 18 – 36 lyukas pályák természetes környezetben gyakorlásra, versenyekre.
Image

Jachtozás, tengerpart, vízi sportok

Óceánpartok, város- vagy delfinnéző hajókirándulások, óceánjárók, jachtok, kajak, jetski, surf.
Image

A weboldal teljes tartalma jogvédett! A weboldal tartalmának részleges vagy teljes felhasználása kizárólag a weboldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges
Copyright © 2018 Florida Investment Marketing INC | www.floridainc.hu