Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
TEL.: 1-813-503-0301, 813-465 -8796 /WhatsApp, Viber/
Így őrizze meg a vagyonát!

Nyakunkon az újabb válság, sosem volt még ilyen gyenge a forint. És még tovább gyengülhet. Aki meg akarja őrizni a családi vagyon értékét, érdemes a pénz egy részét külföldre vinni. A dollár és Amerika lehet a legbiztonságosabb, ahol ingatlan befektetéssel tartózkodási engedélyt is szerezhetünk.

Ma már senki sem engedheti meg magának, hogy a családi kassza teljes egészét forint befektetésben tartsa. A gyakran évtizedek kemény munkájával összegyűjtött családi vagyon, az elmúlt években a vállalkozással megkeresett profit euróban, dollárban bizony jócskán leértékelődött.

Gyengülő forint, erősödő dollár

Míg néhány éve 300 forintnál is kevesebbet ért egy euró, ma már több mint 330 forint és a neves amerikai JP Morgan befektetési bank előrejelzése szerint jövőre 344 forint lehet. Dollárban még nagyobb a változás: a tavaly tavaszi 250 forintról 310 forintra emelkedhet a kurzus. Két év alatt 20 százalékos nyereség forintban számolva, ha valaki dollárban is tart pénzt. És ugyanennyi veszteség, ha nem. Ehhez képest az új “szuperállampapírok” éves 4-5 százalékos hozama sem nagy nyereség, a ma már veszélyesen drága lakások kiadásával sem lehet 3-4 százaléknál magasabb nyereséget elérni.

 

Az amerikai dollár árfolyama forintban /forrás: MNB/

Image

 

Nyakunkon a válság?

Mit tehet az, aki szeretné a családi kassza, a vállalkozás profitjának vásárlóértékét megőrizni, a forint romlását ellensúlyozni? Ha nincs ideje, energiája és speciális pénzügyi tudása, hogy naphosszat az árfolyamokra ható gazdasági híreket tanulmányozza, érdemes diverzifikálnia a vagyont és megosztani a kockázatot több, egymástól minél jobban különböző befektetés között. Forint mellett például érdemes amerikai dollárban is pénzt tartani. Nyakunkon a következő válság, amit a tapasztalatok szerint a kisebb országok sínylenek meg jobban. Szlovákiában Peter Pellegrini miniszterelnök már össze is hívta szeptember elején a nagyvállalatok vezetőit, hogy együtt készüljenek fel rá. Az Amerika és Kína közt indult kereskedelmi és vámháború egyre erősödik. A brit EU-kilépés is teljes fejetlenségben közeledik, Németországban az ipar már hónapok óta recesszióban van.

A fékre lépnek

Az autóeladások világszerte esnek, ami a magyarországi Audi, Mercedes, Opel gyárak megrendeléseit is csökkenti. Jó hírek pedig sehol. A nyugati megrendelésekre épülő magyar gazdaságot erősen érintheti egy újabb válság, a világ legerősebb katonai és gazdasági hatalma viszont jó menedéknek számíthat. A dollár most látható erősödése jól mutatja, hogy a világ legnagyobb befektetői már megkezdték a tőke átutalását a tengerentúlra. Érdemes követni őket. A forint gyengülése egyébként azért is valószínű, mert az ma sok befolyásos üzleti körnek érdeke. A Magyar Nemzeti Bank ilyenkor a devizatartalékon árfolyam nyereséget ér el, a nagy lobbierővel rendelkező multinacionális vállalatoknak pedig (euróban, dollárban) nem kell fájó veszteséget kimutatniuk a forintban bizony jócskán emelkedő bérköltség miatt a könyvelésükben.

 

Amerikai lakásár index

Image

dollárban. 2000=100 pont /forrás: FRED/

 

Amerikai menedék, zöldkártyával

A családi vagyon egy részét érdemes nemcsak külföldi pénzben, de egyenesen külföldön is tartani. Ez biztonságot nyújt annak, aki tart tőle, hogy a magyar gazdaság – önhibáján kívül – nem lesz képes könnyen átvészelni egy újabb gazdasági válságot. Vagy annak, aki attól tart, jól menő vállalkozását egy befolyásosabb versenytárs, vagy nagyhatalmú befektető orozná el.

A magántulajdon biztonsága Amerikában legendás, az államosításnak – szemben Magyarországgal – évszázadok óta nyoma sincs. A bankbetétek ugyan ott sem fizetnek érdemi kamatot, ám például ingatlan vásárlással és bérbeadással évente 8-10 százalékos dollár hozam érhető el. (Magyarországon a jól kiadható budapesti, vagy egyeteni városi lakások ára az elmúlt években duplájára-triplájára emelkedett, ezen a magas áron már nem érdemes vásárolni).

Kevesen tudják, de az amerikai ingatlan befektetéssel speciális vízumhoz és később letelepedési engedélyhez is lehet jutni. Ehhez jelenleg minimum 5 évnyi, és legalább 500.000 dollárnyi speciális befektetésre van szükség (az alsó limit november 21-től 900.000 dollárra nő), azt követően az állampolgárság belépőjének számító “zöld kártya” pedig minden pedig minden közvetlen családtagnak jár.

 

Florida Investment Marketing Inc.

Miami, Ft. Lauderdale, West Palm Beach

Miami világszerte ismert: óceán, pazar felhőkarcolók, sztárok, szórakozóhelyek, nyüzsgő élet.
Image

Orlando - Disney és a gyönyörűségek városa

Micky Mouse, Pluto, víziparkok, szórakozás, NASA űrközpont, autóverseny stb. Orlando és környékén.
Image

Az Egyesült Államok első települése - St. Augustine

Megfiatalodhat az Egyesült Államok első települése, St. Augustine Örök Ifjúság Forrásában.
Image

The Keys varázslatos szigetei

Amerika legdélibb részén csodás szigetek, türkizben pompázó Atlanti Oceán és Mexikoi öböl.
Image

Tampa, Clearwater, St. Petersburg

Tampa Bay - kiváló elhelyezkedés és közlekedés, élénk kereskedelem, tanulás, kultúra, szórakozás.
Image

Tampától délre a Mexikói-öböl mentén

Nagyvárosok, tengerpart, golfozás, kulturális és sportprogramok, szórakozás széles választéka.
Image

Golfozás, teniszezés, mesés természet egész évben

Floridában rendkívül népszerű, 18 – 36 lyukas pályák természetes környezetben gyakorlásra, versenyekre.
Image

Jachtozás, tengerpart, vízi sportok

Óceánpartok, város- vagy delfinnéző hajókirándulások, óceánjárók, jachtok, kajak, jetski, surf.
Image

A weboldal teljes tartalma jogvédett! A weboldal tartalmának részleges vagy teljes felhasználása kizárólag a weboldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges
Copyright © 2018 Florida Investment Marketing INC | www.floridainc.hu